Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti

Finncon 2018

 

Finncon on euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä science fiction- ja fantasiatapahtuma ja se järjestetään vuorovuosin eri kaupungeissa Suomessa. Tutka eli Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry. lähtee kartoittamaan mahdollisuuksia tehdä tapahtuma Turkuun vuodeksi 2018.

Ajatusta siitä, että Turussa voisi muutaman vuoden tauon jälkeen järjestää jälleen Finncon, on pyöritelty useampia vuosia. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että turkulaisen Finnconin tekemiseen löytyy parhaiten resursseja Tutkan piiristä.

Alustavissa kaavailuissa on visioitu, että vuoden 2018 Finncon voisi olla totuttua jossain määrin pienempää kokoluokkaa. Näin siitä syystä, että vuonna 2017 Helsingissä järjestettävä massivinen Worldcon-tapahtuma tulee epäilemättä viemään kaikkien energiaa.

Tavoitteenamme on tehdä tapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuksien mukaan jokaiselle jotain, niin Finnconeilta odotettavaa vankkaa kirjallisuusaiheista sisältöä kuin muihinkin medioihin keskittyvää ohjelmaa. Kaikki aiemmista Finnconeista tutut osuudet olisivat myös mukana.

Projektin kautta Tutka haluaa niin ikään tiivistää yhteistyötä Suomen muiden Finnconeja järjestävien kaupunkien, Finncon ry:n ja muun fandomin kanssa sekä toisaalta saattaa yhteen Turun fandomin toimijoita.

Kiinnostuitko? Haluatko mukaan tekemään turkulaista Finnconia? Ota meihin yhteyttä:


kabinetti@lists.utu.fi


Spefistisin terveisin,

Tutka ry:n hallitus


PS. Finncon 2018:n www-sivut löytyvät osoitteesta

https://2018.finncon.org/